Boothotel
Home
Hotel boat
 - Overview
 - Amsterdam
      » Avontuur
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
 - Leeuwarden
 - Muiden
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexible
Links
Site map
Search
Contact

Hotel boat / Amsterdam / Avontuur

Klipper AvontuurIn the summer season the clipper Avontuur is a sailing ship for a maximum of 42 persons for day trips and with 24 beds for weekends and midweeks. Amsterdam is the main port of departure.

From November till April the ship is available as hotel boat in the "Oude Houthaven" in Amsterdam. There are four huts for vour persons and four huts for two persons (all single person beds). The ship has two common showers and two common bathrooms.

A coverlet, towel and breakfast are included in the price. It is also possible to enjoy a lunch and/or a dinner at the clipper Avontuur.

BOOT
HOTEL
Home portDay cap.Night cap.Price i 
Amsterdam (NH)24 55,00 per person

 
JanDimensions Avontuur
length: 26.30 m
width: 5.70 m
draught: 1.35 m
sail surface: 500 m

Your captain
Jan


Het schip benedendeks
De Avontuur is een ruim en overzichtelijk schip; als je naar binnengaat bij de hoofdingang kom je in de gang die naar het dagverblijf leidt. Aan het einde van die gang zie je het dagverblijf, dat is ingericht met vijf tafels die een bijzondere vorm hebben. Hierdoor blijft er in het midden van het verblijf een vrije ruimte zodat een paar mensen die met elkaar staan te praten niet de anderen in de weg staan.

Dagverblijf               Ruim

Het hele schip is licht ingericht; veel glas en lichte kleuren zijn er gebruikt. Door de toepassing van schuiframen in plaats van kleine patrijspoorten en in het dagverblijf grote koekoeks, is er veel frisse lucht en licht in het schip.

De wanden zijn gedecoreerd met de talloze koperen herinneringsplaatjes die memoreren aan de vele wedstrijden en manifestaties waaraan het schip de laatste 25 jaar mee deed. Verder hangen er de lampen van de vroegere navigatieverlichting en andere attributen en foto's gemaakt zijn tijdens de vele reizen die het schip maakte.

Plattegrond

Indeling van achter naar voren:
- 4 vierpersoonshutten, 4 tweepersoonshutten, 2 WCs en 2 douches.
- leefruimte met 5 tafels, open kombuis met 6 gaspitten, grote oven, koelkast en biertap.
- iedere ruimte heeft een 220V stopcontact en een raam dat geopend kan worden.
- iedere hut heeft koud en warm water, 220 V stopcontact en centrale verwarming.
- voor kille avonden of wintertochten is er CV.
- biertapinstallatie

Verder zijn er meer dan 30 overlevingspakken aan boord, warm en waterdicht met een lekkere capuchon! Ze geven drijfvermogen als je onverhoopt in het water terecht zou komen en helpen de lichaamstemperatuur vast te houden. Dus varen kan ook onder gure omstandigheden zonder echt af te zien!


Avontuur bovendeksHet schip bovendeks
Lekker zonnen op de mooie houten luiken of meehelpen met het zeilen als je wat actiever wilt varen; het kan allemaal. De Avontuur is ook een mooi schip; het uiterlijk is zoveel mogelijk traditioneel gehouden en er zijn geen hoge opbouwen aan dek, de traditionele roef waar het schippersgezin woonde is de hoogste opbouw.

Er zijn verzonken kuipen waar je lekker en veilig kunt zitten en ook op achterdek en voordek zijn zitplaatsen. Een hoge reling en de vele andere eisen waaraan het schip moet voldoen waarborgen veiligheid voor iedereen.

Dekken en luiken zijn met antislipverf geschilderd; en aan dek zijn er goede zitplaatsen voor iedere opvarende.


Mogelijkheden buiten het winterseizoen
Het schip is gespecialiseerd in dagtochten en weekeindtochten voor groepen, maar in de zomervakantie worden ook zomerreizen van 5 of meer dagen voor groepen gemaakt. De tuigage is aangepast aan het varen met passagiers; zeilen zijn groter en ook makkelijker te bedienen dan in de periode van de zeilende vrachtvaart. De Avontuur is een van de snellere schepen in de Nederlandse chartervloot en is dientengevolge een gevreesde tegenstander bij de zeilwedstrijden voor deze soort schepen. Het fijne van het organiseren van een zeiltocht is dat je zo weinig hoeft te organiseren! Als de boot geboekt is, is het dagprogramma ingevuld! Het enige wat er nog geregeld hoeft te worden is het vervoer naar en van de boot.
 
 
KopTechnische gegevens
Motor: Gardner 110 PK
Generator: 17,5 KVA
Accu's: 560 AH 

U kunt deze hotelboot reserveren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken. 

 

 i