Boothotel
Home
Hotel boat
 - Overview
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
      » Bree Sant
 - Leeuwarden
 - Muiden
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexible
Links
Site map
Search
Contact

Hotel boat / Hoorn / Bree Sant

Klipper Bree SantThe clipper Bree Sant was built in 1905 in Kralingse Veer. A heavily built clipper that in the early years of her existence sailed on the Westerschelde. At first only under sail; in 1929 the first engine was installed. Over the years the ship has been maintained in good condition, possibly because it has been in the hands of one and the same family during 75 years.

During the winter season the ship is  based at "het Hooft" in Hoorn. On board there are six two person huts and four four person huts. Breakfast is included in the price for a night. For childeren under 13 years there is a special price of 27,50 per night.

BOOT
HOTEL
Home portDay cap.Night cap.Price i 
Hoorn (NH)4028 37.50 per person

 
Klipper Bree SantDimensions Bree Sant
length: 32.15 m
width: 6.10 m
draught: 1.30 m
sail surface: 400 m2


Your captain
Jan


Interior
Aan dek is veel met hout afgewerkt. Samen met de houten rondhouten en het vele touwwerk waant u zich aan boord in vervlogen tijden. Vanuit de grote zitkuip kunt u veilig genieten van alles wat zich aan boord en op het water afspeelt. Benedendeks komt u in de salon met een hoog plafond en fraai timmerwerk. Dit geheel ademt een ruime en nautische sfeer uit.

Plattegrond Bree Sant

Ook de zes tweepersoonshutten en vier vierpersoonshutten zijn ruim en comfortabel met warm en koud stromend water. De bedden (2,00m x 0,80m) zijn standaard uitgerust met hoeslaken en kussensloop. Verder zijn er twee douches en drie toiletten aan boord. De keuken is voorzien van koelkast (360 L) en tafelmodel vriezer. Ook een oven en een biertap horen bij de uitrusting.

Gang     Keuken en Bar     Salon


Sailing area during the summer season
Met haar standaardtuigage van 400 m2 behoort de Bree Sant tot de snellere zeilschepen. De actieradius is hierdoor ook relatief groot en vertrekkende vanuit Hoorn behoren het Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee en Friese Wateren tot haar vaargebied. Met het prachtige Hoorn als uitvalsbasis wordt vaak koers gezet naar de oude Zuiderzeestadjes. Als de reis iets langer duurt, wordt de Steven meestal naar de Waddenzee gewend, een prachtig natuurgebied met droogvallende zandplaten en mooie eilanden.

Klipper Bree Sant       Klipper Bree Sant       Klipper Bree Sant

U kunt dit boothotel reserveren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.