Boothotel
Home
Hotel boat
 - Overview
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
 - Leeuwarden
 - Muiden
      » De Hoge Wier
      » Vrouwe Anna
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexible
Links
Site map
Search
Contact

Hotel boat / Muiden / Vrouwe Anna

Vrouwe AnnaOn a beautiful day in 1916 a ship touched the water for the first time in Winsum (Groningen). She was a tjalk with a length of 22 meter and was callled Vrouwe Anna. Her task was to transport freight over the canals, the IJsselmeer and the Wadden Sea. After a heavy life as a freighter she has been rebuilt into a beautiful, but traditional holiday sailing ship.

During the winter season the ship is based in Muiden as a hotel ship (other ports are possible for an extra charge). The ship has three three person huts and one five person hut. Breakfast is not included in the price..

BOOT
HOTEL
Home portDay cap.Night cap.PriceMinimum i 
Muiden (NH)2014€ 25,00 per person3 persons

 
KeuringDimensions Vrouwe Anna
length: 22.00 m
width: ? m
draught: 0,60 m
sail surface: 150 m²
 

Your captains
Jaap or Jeroen


Interior
Benedendeks vindt u een gezellig dagverblijf met een volledig ingerichte kombuis, waar een heerlijke maaltijd bereid en gegeten kan worden. Ook benedendeks bevinden zich de slaapverblijven, een ruime wasgelegenheid en het toilet. De bedden hebben allemaal een lengte van minimaal 2 meter.

Plattegrond 

3 driepersoonshutten
1 vijfpersoonshut
1 toilet
1 douche

Dagverblijf


Catering
- ontbijt: € 22,50 (diverse broodjes, vleeswaren, kaas, jam, eieren, koffie en thee, melk en jus d´orange)
- lunch: € 22,50 (soep, diverse broodjes, vleeswaren, kaas, vers fruit, koffie, thee en melk)
- diner: € 22,50 (Pasta, Goulash, Captainsdiner of Babi Pangang met salade en dessert naar keuze van de kok)
- combinatie van twee van bovenstaande gerechten (ontbijt, lunch en/of diner): € 35,00
- combinatie van alle drie: € 55,00
Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW.


Possibilities during the summer season
De Vrouwe Anna biedt u vele mogelijkheden: van avondtocht tot dagtocht (20 personen), maar ook voor weekenden, weektochten of langer (14 personen) is de Vrouwe Anna zeer geschikt. En wanneer u dat wenst met uitgebreide catering. Of u nu op zoek bent naar een vakantie- of feestbestemming, een bedrijfsuitje of een vergaderlocatie, de Vrouwe Anna en haar bemanning heten u van harte welkom.

Als u bovendeks verblijft, kunt u helpen met het hijsen en strijken van de zeilen, het sturen (aan het roer staan) of helpen bij het overstag gaan. Maar u kunt ook kiezen om rustig te genieten van de wind, het water en de natuur. Het schip vaart erg snel en steekt absoluut niet diep, slechts 60 cm, wat betekend dat het schip veel mogelijkheden heeft op het wad. Er kunnen zandbanken bereikt worden die menig ander schip niet bereikt omdat de Vrouwe Anna verder door kan varen dan dieper stekende schepen.

Vrouwe Anna
Home port during the summer season
Vanaf het begin van het seizoen tot en met 18 juli 2004 vaart het schip vanuit Muiden (NH). Dan volgt er een overvaar week van Muiden naar Zoutkamp (GR) (individueel te boeken voor 175 euro, exclusief eten en drinken) van 18 t/m 25 juli 2004. Vanaf 26 juli tot 3 september 2004 vaart het schip vanuit Zoutkamp. Gevolgd door een overvaar week van Zoutkamp naar Muiden (individueel te boeken voor 175 euro, exclusief eten en drinken) van 3 t/m 10 september 2004. Het laatste deel van het seizoen wordt er gevaren vanuit Muiden.


Sailing areas during the summer season
Bij vertrekt vanuit Muiden is voor dagtochten het Markermeer uiterst geschikt; vele bezienswaardigheden en havendorpjes bieden u de gelegenheid tussen de middag even voet aan wal te zetten (wat te denken van: het Muiderslot, Pampus, Volendam, Marken, maar er is natuurlijk veel meer!). Gaat u langer mee dan een dag, dan kunt u genieten van het weidse water van het IJsselmeer, dat toegang biedt tot de Waddenzee.

Bij vertrek vanuit Zoutkamp, gelegen in het noordeljke Groningen, hebben we één van Nederlands mooiste vaargebieden binnen handbereik, namelijk de Waddenzee. Hier kunt u eindeloos genieten van het water, de wind en de stilte. U kiest samen met de ondernemende schipper voor de spanning van het 'droogvallen' of voor de rust van het aandoen van één van de prachtige havens die de kust langs de Waddenzee rijk is. Maar u kunt er ook voor kiezen de Friese wateren te verkennen. Varen over smalle kanalen en rivieren, weidse uitzichten over plassen, langs weilanden met grazende koeien en aanmeren in een pittoresk dorpje: een combinatie van actief zeilen en rust!

Kombuis 

U kunt dit hotelschip reserveren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.

 i