Boothotel
Home
Hotel boat
 - Overview
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
 - Leeuwarden
 - Muiden
 - Rotterdam
      » Aldebaran
      » Tsjerk Hiddes
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexible
Links
Site map
Search
Contact

Hotel boat / Rotterdam / Aldebaran

Klipper AldebaranThe fast, beautifully lined clipper Aldebaran (1893) is suited for rental by companies, families, groups, individuals and schools. Aboard this 36 meter long and 6 meter wide clipper there is are 29 beds. During sailing trips there is room for 45 persons.

During the winter season the ship is based in Rotterdam where it is available as a boat hotel. The ship has three two person huts, one three person hut and vijf four person huts. Furthermore there are three shower/toilet combinations. Breakfast is included in the price. There are special rates for children under 2 years (free) and for children range 3 to 12 ( 27,50).

BOOT
HOTEL
Home portDay cap.Night cap.Price i 
Rotterdam (ZH)4529 37.50 per person

 
AldebaranDimensions Aldebaran
length: 36,00 m
width: 6,00 m
draught: 1,05 m
sail surface: 400 m
 

Your captain
Marga

Verblijfsruimte
Interior
De Aldebaran heeft een ruim en comfortabel interieur. De mahoniehouten betimmering, de bankirai/essen vloer, de zithoek met houtkachel en wandschildering zorgen samen met de vele nautische details voor een sfeervolle ruime.

   Plattegrond

De keuken is voorzien van een 4-pits horecagasfornuis met oven, een 4-pits inbouwgasfornuis, 3 spoelbakken, 2 koelkasten met vriesvak, servies voor 45 personen en een biertap. U kunt gebruik maken van deze faciliteiten, maar het koken kunt u ook uitbesteden aan ons. Het is natuurlijk ook mogelijk in een van de gezellige havenplaatsen uit eten te gaan.

Keuken                    Hut

Aan boord van de Aldebaran zijn 3 tweepersoonshutten, 1 driepersoonshut en 5 vierpersoonshutten. Van de 29 bedden kunnen er 3 uitgeschoven worden tot tweepersoons- bedden, zodat de totale overnachtingscapaciteit op 32 komt. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water. Het gehele schip is voorzien van centrale verwarming. Tevens zijn er 3 badkamers met toilet en douche. De bedden zijn standaard uitgerust met een laken en kussensloop. U kunt dekbedden, handdoeken en washandjes huren


Vaargebied buiten het winterseizoen
De afvaarthaven van de Aldebaran is van begin april tot en met oktober Medemblik. Op uw verzoek kunnen we daar echter vanaf wijken, en in overleg een andere afvaarthaven kiezen.
Medemblik heeft echter veel voordelen:
- we kunnen direct het IJsselmeer op varen;
- we zijn in 2,5 uur op de Waddenzee;
- u kunt uw auto vlakbij het schip parkeren om te laden en lossen;
- het is een gezellig oud havenstadje, waar vandaan veel moderne (internationale) zeilwedstrijden georganiseerd worden, wat een aparte sfeer geeft.

Lemmer

De Aldebaran is een groot schip, maar steekt niet diep. Hierdoor kunnen we vrij gemakkelijk de gehele Waddenzee bezeilen. Maar ook de Friese kanalen en meren en andere binnenwateren behoren tot ons vaargebied.

Tenslotte: U bepaalt samen met de schipper de koers van het Aldebaran, waarbij deze koers soms afhankelijk is van getij, weer of wind.


U kunt dit hotelschip in Rotterdam reserveren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.

 i