Boothotel
Home
Hotelboot
 - Overzicht
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
 - Leeuwarden
 - Muiden
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexibel
      » Actief
      » Ali-B2
      » De Liefde
      » Hartstocht
      » Hollandsch Diep
      » Lis
      » Merlijn
      » Wapen fan Frysln
Links
Sitemap
Zoek
Contact

Hotelboot / Flexibel / Ali-B2

Traditioneel hotelschip Ali-B2Een trektocht met hotelschip Ali-B2 laat Holland van een heel andere kant zien. Een verrassend avontuur van rust en nostalgie van natuurschoon en culturele rijkdom. U bent uitgenodigd voor een ontdekkingsreis door het Hart van Nederland, over meren, kanalen en rivieren, door allerlei bruggen en sluizen, langs mooie natuurgebieden en karakteristieke steden en dorpen.
Het zachte gelijkmatige stampen van de scheepsmotor benadrukt de stilte en het prachtige, wijdse uitzicht over het polderlandschap. Vanaf het dek van dit voormalige binnenvaartschip trekt de wereld aan u voorbij.

BOOT
HOTEL
ThuishavenDag cap.Nacht cap.Prijs i 
Alphen aan den Rijn * (ZH)2012op aanvraag

  
Schipper Gerrit 
Afmetingen Ali-B2
lengte: 31,50 m
breedte: 5,40 m
diepgang: 1,30 m

Uw schipper
Gerrit

 

Geschiedenis
De Ali-B2 liep in 1926 van stapel te Alphen aan den Rijn. Ze behoort tot het scheepstype 'Luxe Motor' en wordt voortgestuwd door een dieselmotor van de voormalige Alphense motorenfabriek De Industrie. Als vrachtschip heeft de Ali-B2 65 werkzame jaren zand en grind over de Nederlandse en Duitse wateren vervoerd. In 1991 is het schip met veel aandacht voor detail, comfort en gezelligheid omgebouwd tot passagiersschip. Toch is haar traditionele stoere uiterlijk behouden gebleven.

Plattegrond
Interieur
Zonder van hotel naar hotel te reizen overnacht u toch op verschillende plaatsen. Het sfeervolle schip biedt plaats aan maximaal twaalf gasten. De ruime opzet van salon, hutten en sanitair maken het schip goed toegankelijk en comfortabel. Het zachte kabbelen van het water tegen de romp van het schip geeft de uitdrukking 'nachtrust' nog een extra betekenis.

De Ali-B2 is tevens uw restaurant. Laat u zich door de 'kombuis' verwennen met afwisselende en smaakvolle gerechten.

Indeling:

A = Tweepersoons hut met wasgelegenheid
B = Bar
C = Douche
D = Toilet
E = Salon
F = Keuken
G = Stuurhuis
H = Priv


SalonKeukenHut


Vaargebied
Tijdens uw rondreis bezoekt u eeuwenoude steden waar de tijd soms lijkt stil te staan. De porseleinstad Delft, de Amsterdamse grachten, Gouda met zijn schitterende raadhuis, de grote markt van Haarlem en de 'zilverstad' Schoonhoven. Er zijn talrijke mogelijkheden, van een stadsbezichtiging met of zonder gids, een museumbezoek of winkelen, tot een pilsje pakken op Amstel - Amsterdameen gezellige terras. De keuze is aan u

Het begin en eindpunt van de reizen ligt in Alphen aan den Rijn, stad in het Groene Hart van Holland. Een ideale plek, centraal gelegen op het kruispunt van vaarwegen. Steden die kunnen worden 'aangedaan' zijn: Amsterdam, Rotterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Gouda en Haarlem.

Week- en Midweekroutes
1. Klassieke Hollandroute: Alphen-Leiden-Haarlem-Amsterdam-Gouda-Alphen 
2. Noordhollandroute: Alphen-Amsterdam-Purmerend/Edam/Volendam-Alkmaar-Haarlem-Alphen
3. Zuidholland, Noordzeestrand: Alphen-Gouda-Dordrecht-via Rotterdam naar Delft-Katwijk aan Zee-Alphen
4. Vecht- en Lekroute: Alphen-Uithoorn-Muiden-Vreeland-Schoonhoven-Gouda-Alphen
5. Rivierenland Holland: Alphen-Nieuwpoort-Culemborg-Leerdam-Gorinchem-Alphen 

Ali-B2Weekendtochten
Op vrijdagavond bent u 'welkom aan boord'. Op zaterdag zet het schip koers naar de stad van uw keuze: Amsterdam, Gouda, Leiden , Haarlem of Rotterdam. Tijdens de terugtocht op zondag kunt u weer genieten van 'Holland vanaf het water'.

Dagtochten
Dagtochtsuggesties: Rondvaart Hollandse Plassen, Gouwetocht en Braasemermeertocht.


Mogelijkheden
De Ali-B2 biedt geheel verzorgde dag-, weekend- en weekarrangementen over de Nederlandse wateren voor kleine gezelschappen van maximaal 12 personen

Het concept
Na het ontbijt worden de trossen losgegooid. De Ali-B2 gaat op weg naar de volgende bestemming. De passagiers kunnen genieten van een ongeveer vier uur durende vaartocht langs schitterende plekjes en charmante dorpjes.

De Ali-B2 meert vervolgens af in of nabij de historische stadscentra van bijvoorbeeld Leiden, Haarlem, Delft of Gouda, zodat bezienswaardigheden en terrasjes zich op loopafstand bevinden.

Maar u, als gast van de Ali-B2, kunt ook kiezen voor de landelijke rust van het Hollandse plassengebied of duin en strand. Proef tijdens een avondwandeling de charme van de Oudhollandse steden of geniet van een gezellige avond aan boord.

Een fietsparadijs
FietsenBeleef een unieke vakantie, combineer varen en fietsen. De Ali-B2 vaart u naar nieuwe fietsgebieden. Zo wordt op originele wijze een actieve vakantie afgewisseld met rust. Nederland is een schitterend fiets- en waterland. Afwisselende waterwegen en prachtige fietsroutes brengen u op de mooiste plekjes. Uitgaande van dit gegeven hebben we een uniek concept ontwikkeld: het Vaar/fietsarrangement. Hierbij worden fietstochten van ca. 35 km georganiseerd. U fietst in een rustig tempo door polders duinen, langs kronkelende rivieren en door schilderachtige plaatsjes.

Zaken doen op het water
Steeds meer bedrijven ontdekken het voordeel van een inspirerende omgeving om het nuttige met het aangename te verenigen. De originele sfeer aan boord van een schip met traditie, het comfort en de rust van het water maken de ALI-B2 aantrekkelijk voor zakelijke en meer informele bijeenkomsten. Daarbij biedt het schip u een unieke vervoers-, verblijfs- en overnachtingsmogelijkheid. En en ander is uitstekend te combineren met een uitstapje aan de wal. In overleg kan een aantrekkelijk n- of meerdaagsprogramma worden samensteld. Mogelijkheden zijn:

- Vergaderen
- Personeelsreizen en Incentives
- Cursus en training
- Productpresentatie en promotie
- Hotelaccomodatie op locatie

Stuurhuis
Technische gegevens
Motor: Industrie
Boordspanning: 230 Volt

U kunt dit motorschip als hotelboot reserveren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.

  

 

BOOT
HOTEL
week weekend midweek dag(deel)  i 
478 pp  159 pp  370 pp vanaf 318

Prijzen week, weekend en midweek per persoon bij een bezetting van 12 personen.

week: za 16:00 - vr 16:00

weekend: vr 20:00 - zo 17:00
midweek: ma 10:00 - vr 16:00

Vaar/fietsarrangement:  530 (week) en  406,- (midweek) 
Logies en ontbijt: 29,- per overnachting

Aanbieding voor groepen (geldt voor week- en midweektochten)
- 5% groepskorting (volcharter)
- vanaf 5% korting bij boeking in voor- en naseizoen

Inbegrepen:
- Overnachtingen in tweepersoonshut (incl. beddengoed en 2 handdoeken)
- Volpension aan boord (uitgebreide maaltijden: ontbijt, lunch en driegangen avondmenu; bij weektochten van za t/m vr op n dag niet inbegrepen)
- Toeristische informatie

EXTRA bij het Vaar/fietsarrangement
- Fietsgids
- Gebruik toerfiets met 5 versnellingen/handrem & terugtraprem/fietstas

Niet Inbegrepen:
- Uitstapjes
- Dranken


Prijzen Dagtochten
prijzen op aanvraag en tijden in overleg
huurprijs per uur (min. 2 uur): 159,-
elk volgend uur: 113,-

Catering dagtocht
(prijs per persoon)
Koude buffetten vanaf: 14,00 
Ontbijt vanaf: 6,80 
Lunches vanaf: 6,00
Diners vanaf: 14,75

Alphen aan den Rijn is de vertrek- en aankomstplaats. Wilt u in een andere haven dan de thuishaven van of aan boord, dan worden overvaarkosten berekend van 68,- per uur.