Boothotel
Home
Hotelboot
 - Overzicht
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
 - Leeuwarden
 - Muiden
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexibel
      » Actief
      » Ali-B2
      » De Liefde
      » Hartstocht
      » Hollandsch Diep
      » Lis
      » Merlijn
      » Wapen fan Frysl‚n
Links
Sitemap
Zoek
Contact

Hotelboot / Flexibel / Lis

Zeiltjalk de LisZeiltjalk de Lis (1902) is vanuit de thuishaven Muiden te huur voor allerlei soorten zeiltochten op IJsselmeer en Waddenzee. Zeilervaring is daarbij niet nodig. Het schip is tevens te huur als stilliggende lokatie voor vergaderingen en overnachtingen.
U bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding aan boord van tjalk de Lis. U kunt dan kennismaken met de bemanning, uw wensen en de mogelijkheden bespreken en zelf ervaren waarom de Lis officieel het meest comfortabele charterschip in Muiden is.

BOOT
HOTEL
ThuishavenDag cap.Nacht cap.Prijs i 
Muiden * (NH)30/3512op aanvraag

 
Schipper

Afmetingen Lis
lengte: 24,81 m
breedte: 5,10 m
diepgang: 1,10 m 
zeiloppervlak: 278 m2

Uw schipper
LeonPlattegrond Lis


Inrichting
De Lis kenmerkt zich door haar unieke hybride concept. Zowel voor gasten die aanmonsteren voor een dagtocht als voor gasten die een meerdaagse zeilreis maken biedt het schip veel luxe, comfort en ruimte.

Bovendeks
De voormalige roef is omgebouwd tot een riant dekhuis met zicht op het water en het schip. Direct grenzend aan het dekhuis, bevindt zich een beschut gelegen gerieflijke zitkuip van waaruit u uitkijkt over het stijlvolle hardhouten dek.

Benedendeks
Via de midscheepse trap, direct grenzend aan de zitkuip komt u benedendeks. Hier bevindt zich een sfeervol dagverblijf met veel massief mahonie, koperen scheepslampen en comfortabele zitjes met karmozijnrode kussens.
Er is een zeer uitgebreide, gedeeltelijk afgeschermde keuken met een 6-pits horecafornuis, twee koelkasten, spoelbakken en een bar met een twee-kraans koperen biertap.

Hutten en sanitair
De zes tweepersoonshutten bieden veel privacy. Deze zijn alle voorzien van een wasbak met stromend water, een centrale verwarming en een spiegel. Voorin het schip bevinden zich tevens twee ruime, betegelde, toiletten met een electrisch spoelmechanisme en twee heerlijke douches. 

Interieur


Vaargebied buiten het winterseizoen
De thuishaven van de Lis is Muiden, centraal gelegen in Nederland. Binnen 10 minuten bent u al op het IJsselmeer en hijsen we de zeilen. Bij een dagtocht liggen de havens van Volendam, Marken, Amsterdam en Lelystad binnen bereik. Bij een weektocht is het mogelijk te zeilen op het IJsselmeer, de Friese binnenwateren en de Waddenzee. Natuurlijk met een bezoek aan de Waddeneilanden of droogvallen op een zandbank. De route wordt altijd in wederzijds overleg afgesproken maar is wel afhankelijk van windkracht en windrichting.


Mogelijkheden buiten het winterseizoen
Zeiltjalk de Lis is een uitermate handzaam schip en kenmerkt zich door uitstekende zeileigenschappen. U krijgt aan boord van de Lis ruim de gelegenheid om zelf het roer in handen te nemen en de kracht van wind en water te beleven. De ervaren bemanning zal u met plezier uitleggen waarvoor alle lijnen, vallen en schoten dienen.

Zeilen

Het handhijsen van de zeilen, het opdraaien van de zwaarden, het sturen en alle overige handelingen aan boord vragen om samenwerking en creŽren teamspirit en saamhorigheid. Samenwerken en genieten schept een band. Wilt u actief meezeilen, aan het roer staan of heerlijk beschut in de gerieflijke zitkuip genieten van zon, wind en water dan kan dat; immers niets moet, alles mag aan boord van de Lis.

De Lis is te huur voor verschillende termijnen; van een dagdeel tot een hele vakantieweek. Ze is uitermate geschikt voor bedrijfs-, en personeelsuitjes, vergaderingen en incentives. Maar ook voor familie-, en vriendenuitjes of als hotelschip en natuurlijk niet te vergeten: trouwen aan boord.

Trouwen aan boord
De Lis is door de Gemeente Muiden aangewezen als officiŽle trouwlocatie. Hierdoor is het mogelijk om aan boord, in een intieme en sfeervolle omgeving, te trouwen in het bijzijn van familie en vrienden. De Lis ligt speciaal voor uw huwelijksvoltrekking afgemeerd aan de kade van de Herengracht te Muiden met op de achtergrond het statige Muiderslot.

Trouwen aan boord van zeiltjalk Lis

De huwelijksvoltrekking kan zowel boven-, als benedendeks plaatsvinden. De ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekt het huwelijk. Na de plechtigheid is er gelegenheid voor felicitaties en wordt er uitgevaren. U heeft het roer van uw eigen huwelijksboot in handen. Onder de bollende zeilen varen we de eerste huwelijksmijlen. We heffen het glas en proosten op de vele, vele mijlen die nog zullen volgen. In een ontspannen en ongedwongen sfeer, geniet u van een onvergetelijke zeiltocht.

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een trouwfeest altijd een dure aangelegenheid is. Dat valt bij ons erg mee. Graag bespreken wij aan boord van de Lis uw wensen en ideeŽn. Samen met onze mogelijkheden komen we dan tot de ideale invulling van uw huwelijksdag. Wij zullen alle zeilen bijzetten en wij verzekeren u, dat uw trouwdag aan boord van de Lis, een unieke en onvergetelijke dag zal worden!


Catering
Zeilen maakt hongerig en de kwaliteit van de verzorging aan boord speelt een belangrijke rol bij het slagen van de zeiltocht. De Lis heeft een zeer uitgebreide keuken waar u gebruik van kunt maken. Uiteraard is er ook de mogelijkheid dat wij de maaltijden, hapjes en drankjes verzorgen en u daarmee veel werk uit handen nemen. Er zijn drie keuzemogelijkheden met betrekking tot het eten en drinken aan boord:

  1. U neemt zelf alles mee wat gegeten en gedronken gaat worden. De keuken en het complete inventaris staan tot uw beschikking.
  2. U bestelt via onze boodschappenlijst de benodigde boodschappen. Bij de inscheping staat uw bestelling klaar in de keuken. U maakt het eten wťl zelf klaar.
  3. Wij verzorgen, samen met een professioneel cateringbedrijf, de hapjes en drankjes. Gedurende de zeiltocht zal er een cateringmedewerker meegaan die de maaltijden bereid en de bediening en afwas verzorgd.

Wat de catering betreft heeft u de keuze uit compleet verzorgde arrangementen, waarbij de gehele tocht gegeten en gedronken kan worden voor een vaste prijs per persoon, of een ŗ la carte menu dat u zelf samenstelt.

Niet alle maaltijden zijn geschikt om tijdens het zeilen te serveren, soms gaan wij dan ook voor anker op een beschutte plek of meren we af in een haven zodat u in alle rust van het eten kunt genieten. In overleg met u bespreken wij graag uw cateringwensen en onze verrassend veelzijdige mogelijkheden. Op aanvraag zenden wij u het zeer uitgebreide cateringprogramma toe. Bij zelfverzorging kunt u gebruik maken van de biertap, wij leveren standaard 30 liter Grolsch en Palm fusten Š E 100.


MotorTechnische gegevens 
Motor: 116 pk Klockner Deutz type Bam 517
Certificaat Nr.: 912/2004

U kunt deze tjalk  als hotelschip huren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.