Boothotel
Home
Hotelboot
 - Overzicht
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
      » Gretha van Holland
      » Risdam
 - Hoorn
 - Leeuwarden
 - Muiden
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexibel
Links
Sitemap
Zoek
Contact

Hotelboot / Harderwijk / Risdam

Klipper RisdamDe klipper Risdam is oorspronkelijk gebouwd in 1904 als zeilende vrachtvaarder. In het voormalige vrachtruim is een luxe, sfeervolle passagiers accommodatie gebouwd. Benedendeks vindt u een ruime salon, kombuis, twee gemeenschappelijke douches en  toiletten. Buiten het reguliere seizoen is het schip beschikbaar als hotelaccomodatie met acht hutten:  zes vierpersoons- en twee tweepersoonshutten. De hutten hebben eenvoudige luxe als wasbak op de kamer (koud water) en centrale verwarming in iedere hut en het hele schip. De prijs voor een overnachting is inclusief een ontbijt. Een lunch kost € 15,-. Het schip ligt in Harderwijk, Strandboulevard-Oost, bij het restaurant de Haven van Harderwijk. Eventuele. diners/arrangementen vinden in het restaurant plaats of worden aan boord gecaterd (prijzen op aanvraag).

BOOT
HOTEL
ThuishavenDag cap.Nacht cap.Prijs i 
Harderwijk (GE)4528€ 37,50 per persoon

 
Bob Bel
Afmetingen Risdam
lengte: 32,00 m
breedte: 6,00  m
diepgang: 1,20 m
zeiloppervlak: 420 m2


Uw schipper
Bob


Interieur
SalonDe Risdam heeft veel ruimte aan dek, heeft gezellige zithoeken op het middendek en over op het schip verdeeld. Ook op het achterdek bent u welkom. Daar vindt u de schipper aan het roer, de zeekaart en navigatie-instrumenten. Het is natuurlijk ook mogelijk om het schip te sturen of om mee te helpen met het bedienen van de zeilen en andere werkzaamheden. Binnen is er een gezellig dagverblijf waar genoeg zitplaatsen zijn voor een maaltijd of het schuilen voor een regenbuitje; overigens zijn er warme en waterdichte overlevingspakken die iedereen gratis mag gebruiken. Er wordt een zeiltocht op de Waddenzee gemaakt. Met goede wind kunnen we de zandbank de Richel bezoeken waar bij laag water vaak zeehonden liggen te zonnen.

Salon        Hut

Geschiedenis
De Risdam viert dit jaar haar 100-ste verjaardag! Ze is in 1904 in Delft als de “Verwisseling” in opdracht van de fam. Koster uit Rotterdam gebouwd. De (nu) Risdam heeft toentertijd op het IJsselmeer en Waddenzee gevaren, maar ook op de rivieren in Nederland en de Rijn tot Keulen, als zeilschip wel te verstaan. In 1954 heeft is de Verwisseling aan de zwolse schipper Hendrik Smit verkocht en ze heeft toen tot 1986 als “Henma” gevaren. (Hendrik en Maria). Hendrik Smit heeft de twee masten definitief verwijderd en heeft de klipper verder als motorvrachtschip gevaren.  Gerard Veldhuizen uit Hoorn heeft de Henma in de winter 1986/’87 weer omgebouwd tot zeilschip, tweemastklipper,  en “Risdam” gedoopt. “Risdam” is nu een stadswijk van Hoorn, maar in de VOC-tijd een dorp. Vele VOC-schepen werden naar de woonplaats van de eigenaar genoemd. Eén van de VOC-schepen heette “Risdam” Sinds 1991 is de “Risdam” in bezit van Bob Bel en is het schip jaar na jaar verder aangepast aan de eisen van deze tijd.


Risdam achterdek        Risdam middendek


VaargebiedVaargebied buiten het winterseizoen
Vanuit het schilderachtige friese stadje Franeker vertrekt de Risdam en dat bepaalt natuurlijk voor een belangrijk deel het vaargebied:
De Waddenzee en het noordelijk IJsselmeer. Zowel dagtochten, weekenden als de langere tochten kunnen we op beide wateren zeilen. 
Dagtocht: IJsselmeer; naar Makkum Waddenzee; de Richel, een zandbank onder Vlieland, waar we vaak groepen  zeehonden zien.
Weekend:  IJsselmeer; Makkum, Workum, Medemblik, Enkhuizen Waddenzee; Vlieland, Terschelling, droogvallen op een zandbank.
Midweek: IJsselmeer; Makkum, Workum, Medemblik, Enkhuizen Waddenzee; Texel, Vlieland, Terschelling, droogvallen op een zandbank.
Bij een week en langere tochten kunnen bovenstaande havens uitgebreid worden richting Markermeer (zuidelijke IJsselmeer) of richting het oostelijke wad (Ameland, Schiermonnikoog) en eventueel nog verder richting duitse waddenzee.


Mogelijkheden buiten het winterseizoen

Teambuilding; Onze taal kent veel gezegden die aan de scheepvaart ontleend zijn, zoals een koers uitzetten, met volle kracht vooruit en alle zeilen bijzetten. Het is niet zo verwonderlijk dat dergelijke uitdrukkingen in het bedrijfsleven veel gebruikt worden, want waar een goede samenwerking van de bemanning noodzakelijk is om een schip veilig door weer en wind een haven binnen te loodsen, daar is de samenwerking tussen de medewerkers bepalend voor het succesvol opereren van een onderneming. In beide gevallen zijn het nemen van verantwoordelijkheden, het correct uitvoeren van opdrachten, vindingrijkheid, creativiteit en flexibiliteit sleutelwoorden. Het gevoel van saamhorigheid, dat zo belangrijk is voor het plezier dat men heeft in zijn werk, wordt versterkt door het gezamenlijk doorstaan van lastige situaties.

 
   


U kunt deze hotelboot reserveren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.