Boothotel
Home
Hotelboot
 - Overzicht
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
      » Bree Sant
 - Leeuwarden
 - Muiden
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexibel
Links
Sitemap
Zoek
Contact

Hotelboot / Hoorn / Bree Sant

Klipper Bree SantDe klipper Bree Sant liep in 1905 van stapel in Kralingse Veer. Een zwaargebouwde klipper die in de beginjaren van haar bestaan vooral op de woelige Westerschelde heeft gevaren. Eerst alleen maar onder zeil; in 1929 werd de eerste moter ingebouwd. Het schip is door de jaren heen goed onderhouden gebleven, waarschijnlijk omdat het tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw in handen was van n en dezelfde familie.

Het hotelschip ligt gedurende het winterseizoen aan het Hooft in Hoorn en beschikt over zes tweepersoonshutten en vier vierpersoonshutten. De prijs voor een overnachting is inclusief ontbijt. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt het gereduceerde tarief van 27,50.

BOOT
HOTEL
ThuishavenDag cap.Nacht cap.Prijs i 
Hoorn (NH)4028 37,50 per persoon

 
Klipper Bree SantAfmetingen Bree Sant
lengte: 32,15 m
breedte: 6,10 m
diepgang: 1,30 m
zeiloppervlak: 400 m2


Uw schipper
Jan


Interieur
Aan dek is veel met hout afgewerkt. Samen met de houten rondhouten en het vele touwwerk waant u zich aan boord in vervlogen tijden. Vanuit de grote zitkuip kunt u veilig genieten van alles wat zich aan boord en op het water afspeelt. Benedendeks komt u in de salon met een hoog plafond en fraai timmerwerk. Dit geheel ademt een ruime en nautische sfeer uit.

Plattegrond Bree Sant

Ook de zes tweepersoonshutten en vier vierpersoonshutten zijn ruim en comfortabel met warm en koud stromend water. De bedden (2,00m x 0,80m) zijn standaard uitgerust met hoeslaken en kussensloop. Verder zijn er twee douches en drie toiletten aan boord. De keuken is voorzien van koelkast (360 L) en tafelmodel vriezer. Ook een oven en een biertap horen bij de uitrusting.

Gang     Keuken en Bar     Salon


Vaargebied buiten het winterseizoen
Met haar standaardtuigage van 400 m2 behoort de Bree Sant tot de snellere zeilschepen. De actieradius is hierdoor ook relatief groot en vertrekkende vanuit Hoorn behoren het Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee en Friese Wateren tot haar vaargebied. Met het prachtige Hoorn als uitvalsbasis wordt vaak koers gezet naar de oude Zuiderzeestadjes. Als de reis iets langer duurt, wordt de Steven meestal naar de Waddenzee gewend, een prachtig natuurgebied met droogvallende zandplaten en mooie eilanden.

Klipper Bree Sant       Klipper Bree Sant       Klipper Bree Sant

U kunt dit boothotel reserveren of vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.