Boothotel
Home
Hotelboot
 - Overzicht
 - Amsterdam
 - Goes
 - Harderwijk
 - Hoorn
 - Leeuwarden
 - Muiden
      » De Hoge Wier
      » Vrouwe Anna
 - Rotterdam
 - Sneek
 - Terschelling
 - Weesp
 - Flexibel
Links
Sitemap
Zoek
Contact

Muiden / De Hoge Wier

Klipper De Hoge WierDe zeilklipper De Hoge Wier (1899) heeft in allerlei hoedanigheden tot de zeventiger jaren van de vorige eeuw als vrachtschip gefungeerd. In 1982 werd het volledig gerestaureerd in authentieke staat waarbij het voormalige vrachtruim werd omgebouwd tot comfortabele groepsaccomodatie. Sindsdien wordt zij verhuurd om te zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. 

 

Dit schip is geen hotelboot meer. Klik hier voor meer informatie over de huur van dit schip voor dagtochten.


Sacha
Afmetingen De Hoge Wier
lengte:25,00 m
breedte: 5,15 m
diepgang: 1,00 m
zeiloppervlak: 370 m²

Uw schipper
Sacha


Inrichting
Na het zeilen is het dagverblijf een ideale verblijfplaats wanneer de hele groep onder het genot van een drankje of een hapje de dag nog een keer aan zich voorbij ziet gaan in de grootse verhalen van de opvarenden. In het ruime dagverblijf is een stereo-installatie aanwezig met een CD-speler en een biertap.

Zodra iedereen hongerig is, bieden de lange tafels aan boord ruimte genoeg om met elkaar gezellig te eten. De maaltijden kunnen worden bereid in de compleet ingerichte kombuis met een professioneel gasstel met oven.

Plattegrond

Het is ook mogelijk om aan boord te slapen. De groepsaccomodatie van De Hoge Wier biedt slaapruimte aan 24 personen, verdeeld over 6 hutten. Natuurlijk beschikt iedere hut over een wasbak en zijn alle hutten voorzien van een cv. Tenslotte beschikt de Hoge Wier over warm en koud stromend water, twee toiletten en twee douches. Het is ook mogelijk De Hoge Wier als hotelschip in te huren.


Vaargebied en mogelijkheden buiten het winterseizoen
De Hoge Wier heeft Muiden als vertrekhaven en het vaargebied bestaat uit het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee. Een leuk idee voor uw bedrijfsuitje, familiedag, verenigingsuitje, vergadering en vakantie. Mogelijkheden: dagtocht, avondtocht, meerdaagse tocht, zeilen en vergaderen, tweedaagse managementreis, trainingen en incentives en bruiloften.

Avondtocht Pampus

Zeilen Teamwork

Catering
Op De Hoge Wier is een uitgebreid cateringaanbod mogelijk, bijvoorbeeld voor een feestelijke ontvangst aan boord, een lunch of een uitgebreid buffet. Neem contact op voor een overzicht. Overigens kan op verzoek de catering ook geheel op maat worden gemaakt.

De Hoge Wier
Technische gegevens

Dieselmotor: 150 Pk
Boordspanning: 12.24/220 Volt

De mast kan elektrisch gestreken worden zodat eventuele bruggen geen probleem hoeven te zijn.


U kunt deze hotelboot reserveren vrijblijvend informatie aanvragen door op de "i" te klikken.